Goede voornemens

Heb je ze gemaakt ? Goede voornemens?

Ik doe daar al jaren niet meer aan het enige wat ik me elk jaar voorneem is nog meer eruit te halen dan erin zit, popi gezegd YOLO of zoiets.

Het heeft natuurlijk wel iets magisch de eerste dag van het nieuwe jaar en daar jezelf dan een belofte doen (vaak met een zatte kop) dat je gaat stoppen met van alles en nog wat of juist gaat beginnen met van alles en nog wat, onder het genot van een glas champagne in je ene hand, oliebol of flap in de andere en vuurwerk in de lucht, KABOEM ik ga ervoor. En dan nu 7 dagen later met een sigaret in de ene hand, de eerste cheat dag achter de rug en jezelf je klote voelen omdat je al die mooie beloftes niet hebt kunnen waarmaken. PLOF je ontwaakt weer uit je euforische gedachten en het is weer business as usual. Weer ongelukkig met jezelf en jezelf weer in een negatieve spiraal trekken. Volgend jaar weer?

Weet je als je iets echt wil, echt een doel hebt om te laten of voor te gaan, dan lukt dat ook op 10 maart of 9 juli of noem maar een dag. En dat het een keer fout gaat of dat je het een keer niet trekt, so be it. Daar heb je geen jaar voor nodig, dan accepteer je dat je het vandaag niet gered hebt en ga je morgen weer opnieuw beginnen, Dat maakt dat je je doel bereikt, Doorzetten, met vallen en opstaan. En soms hard vallen , maar ook super snel opstaan. Net zoals een baby met het vierkante blokje dat het in het ronde gat wil duwen, doorzetten en op een gegeven moment lukt het weliswaar in het vierkante gat, maar het lukt en de volgende keer gaat dat blokje direct in het vierkante gat, Leren van je fouten, maar accepteer ook dat je fouten maakt. Leer ervan dat het leven niet beschreven staat in een boekje maar dat je hem zelf moet schrijven. Lees uit boekjes om jezelf kennis te vergaren, maar blijf kritisch denken. Leer jezelf kennen en ook andere. Leer ook van hun fouten, maar veroordeel niet. Jij had ze ook kunnen maken……

 

De beste wensen allemaal