Speldenprikken

Bloggen….soms zit het niet mee…is het te veel of is het te druk. Hoewel ik best vol zit met van alles en nog wat om te delen , is het me afgelopen maanden niet gelukt om iets concreets , een goed verhaal erop te gooien. Via Facebook deelde ik wel wat spelden prikken uit , maar echt zoals nu een hele “bladzijde”vol kalken, zat er niet in. Soms heb je dat. Je hobby is je vijand en weet je niet hoe je het moet verslaan. Gelukkig ben ik daar nuchter in en had zoiets van als het komt, komt het wel, maar nu even niet.  In de media zijn zat verhalen geweest waar ik wel mijn mening voor had, eigenlijk nog heb.

Brexit bijvoorbeeld, waar we dagelijks werden geconfronteerd als voorpagina nieuws met Grexit, zo stil word er geschreven over Brexit.  De consequenties hiervan voor ons is buiten een hogere bijdrage aan de EU of zoiets , mij niet duidelijk, terwijl dat van Grexit zo klaar als een klontje was.

De Turken, die middels een vluchtelingen verdrag een stap in het Westen hebben gezet, maar daarmee ook een soort van gijzelingsmiddel hebben gevonden, om het westen hun waarden en normen op te leggen en daarin geen democratie in willen toelaten.

De 50 jaar en ouderen, die meestal al meer dan 30 jaar arbeidsverleden hebben, moeten alles wat ze ooit hebben opgebouwd inleveren. En dat terwijl de jongeren staan te springen om aan de bak te kunnen en zij netjes op de ouderen moeten wachten, 2 jaar langer dan voor de pensioensleeftijd verhoging.  En dat de ouderen straks meer zorg nodig hebben dan deze jongeren en daardoor steeds meer moeten betalen  etc. waardoor de druk op mantelzorg etc. alleen maar toeneemt en dat er daarom minder jongeren zullen zijn (want wie zet er een kind op deze wereld, als je weet dat hij/zij straks jou luier moet gaan verschonen, zijn/haar tijd zo moet gaan  indelen om jouw huis te poetsen en je van je natje en droogje voorzien, kan dat best als afschrikmiddel zien om kinderen te krijgen) en wij hoogopgeleide vluchtelingen voorrang geven op onze 50 plussers……

Het dierenleed, waar mensen vreselijke dingen doen met hun vee, huisdier of wild.

De pedofielen die als paddenstoelen uit de grond ineens de kop opsteken, of dat er nu eindelijk actie wordt ondernomen tegen dit soort …….%&**()))&##……

Thuis overvallen, moorden, zelfmoorden, eerst je kinderen dan jezelf moorden, het wordt steeds erger.

Je ziet er is genoeg stof om te doen opwaaien, om over te discussiëren, om over na te denken , maar vooral voor mij om over te bloggen. Het komt wel weer . Voor nu zullen jullie het even met dit moeten doen, wie weet geven jullie mij wel weer een idee of inspiratie bron. Tot dan zal je het met de speldenprikken moeten doen.