Waar ging het fout?

Ging het fout toen we zoveel gingen bezuinigen in de zorg? Ging het fout in de privatisering? Ging het fout toen bureaucratie de overhand nam op mensenlevens? Ging het fout bij de eigen bijdrage in de GGZ ? Ging het fout bij de antibiotica in het vlees? Ging het fout bij de genetisch gemanipuleerde soja? Ging het fout bij de overheid? Ging het fout bij onszelf ?

We slaan door, in alles, van zwarte piet tot Efteling, van verzorgingshuis tot manager van een verpleeghuis, van terrorist tot politie agent, van eten tot orthorexia. We zijn letterlijk de weg kwijt.

Zwarte Piet is een slaaf en een gele Piet een M&M. Stereotype is ineens een vies woord. En racisme en discriminatie zijn helemaal hot.

De oudjes moeten veel betalen in een verzorgingstehuis of verpleeghuis en de mensen die er werken, werken er op schema, het papierwerk dat erbij komt neemt zoveel tijd in dat een praatje maken niet in het schema past, maar de manager gaat wel met een dikke bonus het pand uit ook als er duizenden werknemers op straat komen te staan.

Een terrorist kan in naam van zijn/haar geloof mensen vermoorden, een agent wordt belemmerd in zijn/haar werk als er mensen zijn vermoord ,alles met een uniform wordt uitgescholden en bespuwd of erger bedreigd of aangevallen.

We hebben overgewicht en als we er wat aan willen doen, moeten we diep in de buidel tasten omdat voor elkaar te krijgen. Als je in een sportschool  terecht komt,waar beperkt toezicht is, maar wel lekkere lage prijzen,  kan je zo een verknipt beeld krijgen dat orthorexia op de loer ligt.

Alle wegen lijden niet meer naar Rome, die tijd zijn we voorbij , maar een beetje gezond verstand ziet dat we de weg kwijt zijn, waarden en normen zijn out….. compleet verknipt is in……

Ik ben compleet gestoord en kan soms heel gek doen, maar in deze open inrichting die Nederland heet, vind ik het op dit moment niet zo prettig om te zeggen, te denken en te doen wat in mij opkomt. Maar schijnbaar hoort het bij de therapie….een pammetje erin en gewoon weer doorgaan, totaal de weg kwijt, of waanidee…laat maar. ik zal wel een verknipt beeld hebben……waar ging het fout?