Nooit te oud om te leren

Ik ga het doen, de politiek in. Nee, niet bij Geert, Mark, Emile of Jesse, maar bij Harrie in Helmond.

Het vormgeven en het hoe en wat moet ik nog even bekijken maar ik heb mijn eerste stap gezet. Mijn persoonlijke doel is in de raad, maar daar ga ik niet zo maar zitten. Eerst maar eens vanaf de zijkant meedenken, helpen en vooral mijn stem vorm gaan geven. Jullie weten dat ik overal wel wat van weet en als ik het niet weet, weet ik het heel snel wel. Dus zal lastig worden om een bepaalde richting te kiezen en vorm aan te geven. Want ja ik ben natuurlijk van de feestjes, maar ik ben ook voor de broedende ijsvogel. Ik ben niet van het handje ophouden maar als het niet anders kan moet het wel mogelijk zijn. Onnodig zorgen is niet nodig, maar zorg daar waar het nodig is wel. En zo zijn er een heel scala aan dingen die mij interesseren en waaruit ik keuzes moet gaan maken.

Uiteraard ligt sociaal mij beter dan droge cijfers. Ben toch een mensen mens, maar die droge cijfers heb je wel nodig om te verwezenlijken wat je wil. Ik ga dus maar eens wat meelopen her en der. Wat ik zeker wil gaan aankaarten is de website, die mag wel eens up to date. Misschien social media een stuk uitbreiden, we leven tenslotte in een digitaal tijdperk en als partij kan je daar niet in achterblijven als je een bepaald doel voor ogen hebt. Genoeg uitdagingen dus.

Als mooie aanvulling voor mezelf kan ik dan weer bloggen over het hoe of wat en zo kunnen jullie weer een beetje meekijken in de keuken. Uiteraard blijf ik mezelf en zal nooit alles wat ik wil, denk en in gedachten had, gerealiseerd worden. Maar kom op ,zomaar zonder strijd ten onder, ben ik ook niet het type voor. En als ik ergens voor ga, loop ik mezelf ook wel eens voorbij, dus een mooi leer moment voor mezelf. Ik heb er zin an, dus we gaan ervoor. Je bent echt nooit te oud om te leren .

Linda lijnt doel met een doel

Linda de Mol gaat lijnen. Ze heeft een ongezond BMI. De tv vrouw doet dat met ons allen en laat ons meegenieten van haar strijd tegen de kilo’s. En daar zet ze een geld bedrag voor Giro 555 tegenover. Zooooo en dan gaat het los.

Het is een mooie vrouw, totaal niet te dik, waarom aan Giro 555 en de meest haatdragende uiteenlopende verwijten slingeren weer eens over het net.

Jeetje als je beroemd bent krijg je een hoop shit over je heen en als onbekende maar wel jou fb vriendin zegt dat ze gezonder gaat leven en proberen wat kilo’s kwijt te raken, wensen we haar allemaal het beste, vooral volhouden en nieuwsgierig kijken we mee, hoe doet ze dat? Maar nee Linda de Mol weegt 82 kilo en shit happens!!

Ik vind het geweldig wat ze doet, bij een ongezond BMI moet je afvallen om gezond te blijven. Wat ze doet is geen crashdieet, waarbij de kilo’s er zo weer aanzitten, maar gezond en verantwoord, wat extra sporten en vooral het snaaiwerk en sneukelen vermijden. En dat is niet makkelijk. Doordat zij een kijkje achter haar schermen laat zien, word Linda de Mol een vrouw als elk ander. Een van ons zeg maar. Niet de vrouw op tv, maar de vrouw die haar hulp zoekt bij al die onbekenden, al die vrouwen die net als zij in de gevarenzone zitten qua BMI. Hoe geweldig is dat. Iedereen kijkt er naar en we kunnen allemaal aansluiten, gratis voor niks, mee gluren anoniem achter pc, telefoon, tablet etc. Gewoon voor de lol of om ook gemotiveerd mee af te vallen . En 5 kg meer of minder Linda de Mol is een prachtig mens, die net als ieder ander gewoon mens is. Haar streven is om 5 kg eraf te krijgen, zodat haar BMI uit de gevaren zone is. En voor elke kg geeft ze € 5000,- aan Giro 555. En dan kan je niet eens zijn met haar schenkingsdoel , maar dat is haar keuze. Had ook de voedselbank kunnen zijn, maar waarom dan niet de kindervoedselbank. Welke keuze ze hierin ook gemaakt had, wij moeten er nu eenmaal over zeiken en daardoor streven we weer eens het doel voorbij. Gezond BMI draagt bij aan een gezonder leven. En je druk maken over waar zij haar geld aan uitgeeft, heeft totaal niets te maken met onze manier van leven, maar hoe zij denkt goed te doen. Dus als wij ons met die kilo’s bezig houden, voor ons eigen doel, laat haar zich dan met haar centen bezig houden voor een goed doel. Dan bereiken we samen ons doel. Gezondheid boven alles. En als je net als Linda, meedoet of al bezig was met de kg strijd, hou vol!! Misschien is 5 kg niet genoeg voor jou, probeer het dan nog langer vol te houden, voor jezelf, voor een gezonder leven.

Je kan het!!!

Mijn stem of spam?

Ik ben een tijdje op de achtergrond gebleven, ik had jullie best wel wat te vertellen, maar ik ben al sinds begin januari bezig om alle spam berichten die ik krijg te verwijderen en te blokkeren. Met name uit Canada, Amerika en Oostbloklanden, waarbij de Oostbloklanden gebruik maken van hun eigen lettertype en daardoor het nogal moeilijk is om dat woord eruit te pikken, waardoor je ze kan blokken. Uiteraard wordt er allerlei middelen aangeboden om je bedmanieren een boost te geven, blauwe pillen en zo, maar ook allerlei andere attributen, zoals je begrijpt moet zelfs ik ze cryptisch omschrijven anders kan ik dit niet posten, zo dicht getimmerd moet je tegenwoordig te werk gaan. En het werk dat je er mee hebt om het allemaal te verwijderen duurt soms langer dan dit te schrijven, belachelijk gewoon. Maar goed het mag de pret niet drukken en dacht bij mezelf jullie zijn nu de dupe van dingen die achter de schermen meespelen, wie doet nu wie te kort?
Over te kort gesproken, de verkiezingsstrijd is nu dan toch echt losgebarsten. Zal het hier net zoals in Amerika een aardverschuiving worden? Of blijven we allemaal thuis achter de buis? Ik ben er zelf nog niet uit, stemmen ga ik wel, maar op wie/ wat is nog even een grote twijfel. Er is er geen een dat volledig mijn wensen vertegenwoordigd, maar er zijn er zat die er wel tegenaan zitten. En ga ik dan mee in de ouderen, terwijl ik toch van de feestjes ben, of ga ik voor een groener milieu terwijl ik soms zelf te beroerd ben om het glas naar de glasbak te brengen, terwijl ik wel zoveel mogelijk scheid. Of ga ik voor we doen alles samen, zelfs het denken met elkaar. Of ga ik juist voor tegen alles wat niet Nederlands is, wat een geloof als de boeman ziet en niet meer naar de mens als individu kijkt. Of juist naar de partij die alles belooft en eigenlijk helemaal niets nakomt. Ga ik pro zwarte Piet of helemaal tegen. Het zijn er nogal wat en ik vind het dit keer moeilijker dan andere keren., mede omdat ik in de crisis een baan ben kwijtgeraakt, heb gevonden, weer kwijt geraakt en weer gevonden. Maar daar dan weer in de PGB zorgverlener molen ben terecht gekomen en weer een deel ben kwijtgeraakt. Nog steeds het gevoel hebbende dat wij als werknemer veel meer hebben moeten inleveren dan andere. En als de cijfertjes kloppen dan vind ik die welvaart nog niet terug bij mezelf, omdat ik al heel veel gaten heb moeten dichten met dat kleine beetje wat ik had. Maar ik heb nog even om de voor en tegen af te strepen en dat ga ik ook zeker doen. Dit keer lijkt het mij belangrijker dan ooit om te stemmen namelijk er hangt meer aan vast dan de Nederlandse politiek . Europa, EU, referendums, wie wat waar beslissingen, vluchtelingenbeleid, gehandicaptenbeleid, ook die komen er aankomende 4 jaar aan. Niet alleen ons eigen land is aan de beurt er hangen dit keer veel meer dingen aan vast. Gaan we ala Lubach “the Netherlands second”? Cybercrime, hacken, gijzelmail , spam het zijn van die dingetjes, we krijgen er steeds meer mee te maken. Homo, hetero, lesbienne, transgender waar wij als Nederlanders best ver vooruit zijn lopen er landen achter. Gaan we net als Trump abortus weer illegaal maken? Het is zoveel meer dan alleen ik of jij. Maar ik laat me stem wel tellen, al geeft het vast niet het gewenste resultaat.
Succes allemaal met je keuze, word nog een zware dobber.