07-07-17 rond 07.00

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking.

Op zich een mooi doel en heeft altijd mijn steun gekregen, maar vanaf 2015 begon het een beetje aan mij te knagen er was zoveel te doen in eigen land, dat ik de absurde bedragen die het Rode Kruis hiermee kreeg beter gebruikt konden worden voor de “onzichtbare” kinderen hier die het gewoon niet redden doordat zij moeten leven in armoede. Ik heb dat jaar ook speelgoed weggegeven, geen kerstkaarten verstuurd en dat geld wat ik daarvan “bespaarde” overgemaakt aan een voedselbank. In 2016 hetzelfde, dus Serious Request stond bij mij in de auto op en af en toe op tv, maar doneren deed ik niet. En toen kwam Tijn, samen met zijn papa Gerrit vertellen aan het grote glazen huis wat hij voor een actie ging doen voor Serious Request, Tijn ging nagels lakken, en hoe!!! 2,5 miljoen euro heeft hij ermee opgehaald. Maar het bijzondere aan Tijn was dat hij zelf een zeldzame vorm van hersenstamkanker had, een vorm van kanker die “maar” 15 tot 20 kinderen in Nederland treft en Tijn zijn levensverwachting was elke dag een. Dat ging de Nederlanders niet in de koude kleren zitten, een jongen die zelf doodziek was, ging nagels lakken voor kinderen heel ver hier vandaan. Daar moesten we iets mee, dat konden we niet zo maar geld voor geven…. Na het hele glazen huis bombarie kreeg Tijn, in samenwerking met Stichting Semmy, een eigen nagellak lijn, waarvan elk verkocht potje nagellak speciaal voor een CED (Convection Enhanced Delivery) apparaat te kopen was bedoeld. Een ding waarmee er beter medicijnen kan worden toegediend voor oa. Hersenstamkanker. Een miljoen wilde deze held gaan ophalen zodat alle kinderen hiervan konden profiteren. #Lakaantijn werd een overweldigend succes, 6 juli 2017 werd het doel behaald, met nagellak van Tijn. Er werd zelfs een winkeltje geopend in Utrecht. De lak gekte ten top. Iedereen “kende”Tijn en vonden hem een geweldig kereltje, een jongen met een missie,een held, een kanjer. Ook ik was super trots op Tijn, dat hij zijn naam, zijn gezicht, zijn doodzieke leven zo open stelde dat het onbaatzuchtig voelde en was. Miss Montreal maakte een liedje voor hem, wat was de lak gekte een geweldig iets. Wat we voor elkaar hebben gekregen met nageltjes lakken, super!!!

En dan zit je een beetje het nieuws te volgen op een vrijdagochtend, waar je eerst nog vrolijk naar buiten kijkt vanwege het stralende zonnetje, vertroebeld je beeld door tranen. Waterlanders die blijven lopen, Tijn is niet meer. Tijn is vanmorgen 7-7-17 rond 07.00 overleden. Als je dan nog niet geloofd dat deze cijfers aangeven hoe speciaal Tijn was en hoe grootst hij is geweest in zijn korte leven, denk dan maar aan iedere keer als je nagels lakt……… Tijn je bent echt een engel…..want dat is hij nu zeker.

One thought on “07-07-17 rond 07.00”

  1. Pfffffff……Je hebt dezelfde gedachten als ik …… En ook bij mij liepen (en lopen) de tranen over mn wangen toen ik hoorde dat Tijn was overleden…..en nu ik je blog lees stromen ze weer <3

Reacties zijn gesloten.