Mijn stem….

Mijn “stage” bij Lokaal Helmond zo omschrijf ik maar mijn afgelopen paar maanden. Het meelopen in de commissie Omgeving en het bijwonen van de Voorjaarsnota 2017. Het actief lid worden van een partij, omdat je voor jezelf een bepaald doel heb gesteld en niet als alleen lid van een clubje wil fungeren, maar een stem vormen.

Het is mij tot nu toe niet tegengevallen , buiten de organisatorische combi tussen werk en stage (half 7 klaar en  10 voor 7 op weg naar) dat was soms best krap , maar mede door mijn werkgever en mijn “stage” begeleider en lang leve de app , is het allemaal soepel verlopen. Nog een paar weken voor de zomerreces en heb dat voor mezelf ook als deadline gegeven, blijf ik actief of blijf ik lid van een clubje. Wat heb ik geleerd tot nu toe en dan zonder inhoudelijk op dingen in te gaan.  Ik kijk tenslotte mee vanaf de zijlijn en ben nog namen aan het leren, help hoe heet hij ook alweer….. luisteren naar alle meningen, was dat D66 of was dat Helder Helmond die dat zei….. maar ook tijdens fractieoverleg , waar ik dan nog meer namen en gezichten bij kreeg, maar waar mijn mening ook werd gewaardeerd en zelfs een kleine inbreng heb mogen hebben,  de Voorjaarsnota die er best snel doorheen ging …nog meer namen en gezichten….en als afsluiting daarvan een kopje koffie met het college en raadsleden vanwege het mooie weer op een terras…..help wie bent u ook alweer…..Ik voelde me wel welkom binnen het clubje fractieleden en heb mezelf niet buitengesloten gevoeld of dat ik raar ben aangekeken.  Heb met heel veel respect zelfs aangehoord hoe iemand dingen zo goed kan verwoorden in een korte omschakelingstijd, want ja woorden en verwoorden zijn natuurlijk wel mijn dingetje en hier is het nog sneller schakelen en geen toetsenbord om het op te schrijven en na te lezen nee, hop adhoc bedenken want over een minuut of 5 moet het uitgewerkte en nu de puntjes op de i gepresenteerd worden. Uitdaging ten top voor mij. Maar ook je eigen mening binnen de fractie houden, het totaal oneens zijn met de meerderheid en dan uiteindelijk voor jezelf mogen stemmen. Wat is democratie toch een geweldig iets. Het thuisfront dat mij steunt niet te vergeten, voor het eerst sinds jaren zelfs op een verjaardag die we meestal toch niet vieren buiten dan samen een hapje en drankje doen dit jaar volledig overslaan vanwege de Voorjaarsnota, het is goed. Spreken in het openbaar, ik vond het al erg toen tijdens de live stream mijn gezicht of liever gezegd de onderkant van mijn gezicht in beeld was. Maar dat is voor mezelf een hobbel die ik nog zal moeten nemen.

Nog een week of 6 meedraaien en dan beslissen, maar tot nu toe blijf ik bij mijn doel. Kom maar op met die stemmen, mijn stem komt nog wel.